Zubin Mehta, directorul Filarmonicii din Israel, prezentând un concert promovat de Televiziunea Română: În război, muzicienii evrei au fost ucişi de militari nazişti români

La începutul acestei săptămâni, la București, au fost organizate două concerte extraordinare pentru a marca momentul în care primul evreu a primit cetăţenie română, în urmă cu 145 de ani, anunță TVR Info.

Televiziunea Română a transmis ambele concerte, atât pe TVR 1, cât și pe TVR Cultural.

„Ocazia pentru acest concert e şi ce s-a întâmplat în război. În război, muzicienii evrei au fost ucişi de militari nazişti români. Asta comemorăm aici”, a declarat Zubin Mehta, director muzical emerit al Filarmonicii din Israel.

De origine indiană, directorul muzical emerit al Filarmonicii din Israel, Zubin Mehta e unul dintre cele mai apreciate nume din muzica clasică, notează sursa citată.

Cele două concerte au fost organizate de Federația Comunităților Evreiești din România. Primul concert a avut loc la Ateneul Român, iar al doilea concert a avut loc la Sala Palatului din Capitală.

Ambele evenimente au fost transmise în direct de Televiziunea Română.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Zubin Mehta, directorul Filarmonicii din Israel, prezentând un concert promovat de Televiziunea Română: În război, muzicienii evrei au fost ucişi de militari nazişti români”

  1. Comentariul meu la afirmatiile facute de Mehta se afla in penultimul paragraf din comentariul la articolul ” Israelul se pregateste sa atace Libanul ” .
    Iar dl. Mehta trebuia sa stie pina acum ca razboiul e numai despre Omor, nu despre Viata. Asa incit daca doreste sa condamne ceva, sa condamne Starea de Razboi , cea care determina si consta numai in omor !

    Răspunde
  2. Asa da propganda , prin cultura , apoi poate domnul in cauza dl.Metha , emerit muzician , putea sa fie si un emerit roman si inainte de concert in sala sa prezinte o lista cu asa zisi ” muzicieni evrei omorati de asa zisi nazisti romani ” poate este bine sa imbinam cultura necesara oricarui om pe pamant remarcand calitatiile de muzician in cauza ale domnul Metha , dar sa nu ne folosim sub masca culturii si al profesinialismului in cauza , sa facem ” afirmatii denigratoare politice la adresa unui popor fara probatoriu in cauza ” Dar la domnii evrei se practica asta , avand in vedere ” protipendada plina de cultura momentului , doar sa dea bine ” la Ateneu, la imagine ” , ca in trecut , iar ei evreii stiu prostia si fudulismul ” romanului ” privind asa zisa cultura a ” imaginii sale ” si o exploateaza bine prin orice declaratii xenofobe , la „asa zise manifestari culturale cu profesionisti in cauza „

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.