Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția în legătură cu anularea alegerilor prezidențiale din România.
„Opinie urgentă – în ce condiții și în baza căror norme juridice poate o curte constituțională să invalideze alegerile, pornind de la cazul recent din România?”, este solicitarea făcută de Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, anunță G4Media.
Acesta este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei (organizație internațională dedicată apărării drepturilor omului, a democrației și a statului de drept). Adunarea Parlamentară alege judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului.
Comisia de la Veneția este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în domeniul dreptului constituțional.
- Filmul „Anul nou care n-a fost” va fi difuzat la TVR 1, în 21 decembrie - 15 decembrie 2024
- „Eroii nu mor niciodată!” Marș comemorativ la 35 de ani de la Revoluția din ‘89 - 15 decembrie 2024
- Claudiu Târziu, apel pentru constituirea unui BLOC POLITIC SUVERANIST - 14 decembrie 2024
SI CE DACA , ca sa evite scandalul european si in alte tari , prin exemplu NEGATIV AL ROMANIEI , CAUTA ” ACOPERIREA JURIDICA ” a asa zisei COMISII DE LA VENETIA ( ORGANISM POLITIC JURIDIC CA SI CCR IN ROMANIA „Vrajeala domnule ” la cel mai inalt nivel , de proganda si acoperire decizie CCR , prin alete asa zise ” justitii decidente ” tot politice . Poate da , daca s-ar fi sesizat CURTE DE LA HAGA , privind ” lovitura de stat mascata juridic ” am fi avut macar un alt ” decident la nivel multinational ” asa , ” VOX POPULI DECIDEDUM NON ESTEM „