Bruxelles-ul, oraşul în care se află sediul Comisiei Europene şi al NATO, a fost cuprins de haos în noaptea de Anul Nou În capitala Belgiei au avut loc 159 de arestări, relatează POLITICO, citat de News.ro.
Petrecăreţii au incendiat zeci de maşini şi au aruncat cu cocteiluri Molotov în serviciile de urgenţă din Bruxelles marţi seara, oraşul confruntându-se cu un val de dezordine în noaptea de Revelion.
Poliţia a arestat 159 de persoane în capitala belgiană începând de marţi de la ora locală 18.00 marţi şi până miercuri la ora 7.00 şi a răspuns la peste 1.700 de incidente în oraş, potrivit presei. Cea mai mare parte a tulburărilor a avut loc în cartierele de vest şi de sud ale Bruxelles-ului, inclusiv în comunele Molenbeek şi Anderlecht.
Cel puţin 60 de maşini au ars, iar pompierii care au încercat să stingă flăcările au fost loviţi cu pietre şi cocktailuri Molotov, fiind nevoiţi să se retragă în unele cazuri, potrivit departamentului de pompieri din Bruxelles.
„A fost o adevărată nebunie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din Bruxelles, Walter Derieuw, pentru POLITICO. „Eram acolo să ajutăm şi am primit cocktailuri Molotov aruncate în noi”, s-a plâns oficialul.
La miezul nopţii, focurile de artificii au bubuit pe cerul nopţii, în ciuda interdicţiei de a folosi material pirotehnic în oraş. Flăcările şi petardele au continuat să fie lansate în centrul oraşului în primele ore ale dimineţii de miercuri, iar un motociclist a aruncat cel puţin o dată cu artificii asupra trecătorilor din Ixelles.
Dezordinea a izbucnit în ciuda unei serii de măsuri luate de autorităţi cu scopul de a reprima criminalitatea din noaptea de Anul Nou. Acestea au inclus o interdicţie controversată pentru persoanele sub 16 ani în Anderlecht şi desfăşurarea a sute de agenţi suplimentari.
Între timp, în al doilea oraş ca mărime din Belgia, Anvers, au avut loc, de asemenea, revolte şi incendii, poliţia făcând 49 de arestări.
Tulburările de Revelion sunt recurente în Belgia, cu peste 200 de persoane arestate în capitală în 2023 şi 160 în 2022. „Din păcate, devine un lucru obişnuit”, a declarat Derieuw.
- Ucraina a reluat exporturile de ouă și zahăr către statele UE, de la 1 ianuarie 2025 - 4 ianuarie 2025
- Green Deal/ Ministrul Energiei cere CE derogare de la taxele de carbon pentru energia produsă la noi și livrată peste Prut: Certificatele de C02 dublează prețul energiei electrice! - 4 ianuarie 2025
- România a înregistrat, joi, exporturi record de gaze către Republica Moldova - 3 ianuarie 2025
LA CE SE ASTEPTAU…cei din…C.E….??? Dupa atata Haos produs in toata Europa…dupa ce au adus la disperarea toate Traile Europene, printr-o Politica de Privilegii pentru unii si de de restrictii pentru altii…!!!