Ministrul Educației, după întâlnirea cu conducerea Microsoft: Expunerea copilului la ecrane între 2 și 4 ore pe zi este fundamentală pentru a nu pierde avantaje competitive. Inteligența Artificială, testată în școli

Ministrul Educației, Daniel David, recomandă părinților și profesorilor expunerea copiilor la ecrane între 2-4 ore pe zi, susținând că aceasta este fundamentală pentru a nu pierde avantajele competitive.

Ministrul spune că expunerea la ecrane poate ajunge chiar și la 6 ore și menționeză că face aceste precizări în calitate de cercetător și om de știință, notează EduPedu.

Declarațiile au fost făcută la  „Lecții eficiente- Folosirea eficientă a celor 50 de minute din lecție”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

„Trebuie să fim atenți, nu ne aruncăm înainte, nu ne expunem copiii la tot felul de descoperiri care nu știm dacă sunt sigure, că nu știm dacă au constrângerea etică și morală necesară, dar nici să nu rămânem în epoca de piatră. De exemplu, în ceea ce privește expunerea la screen (n. red ecrane), aici sunt diverse discuții, ies din poziția de ministru și vorbesc ca psiholog și ca un om de știință. Studiile sintetizate arată că în vremea în care trăim noi, în revoluția industrială prin care trecem, o expunere la ecran între două-patru ore pe zi pentru un copil este fundamentală pentru a nu pierde avantaje competitive. Când spun ecran, înțeleg totul: tablă inteligentă și computer și telefon și televizor și înțeleg și activități de distracție și activități educaționale.

Spuneam, între 2 și 4 ore în funcție de vârstă, în funcție de conținut, în funcție de aspectul personal al copilului poți să duci mai puțin sau mai mult. În cazuri extreme, în cazuri excepționale pot crește până la 6 ore sau pot reduce sub 2 ore. Dar, între 2 și 4 ore este o expunere rezonabilă. N-o faci, copilul va pierde avantajul competitiv”, a spus ministrul Daniel David.

În ceea ce privește reticiența părinților privind expunerea copiilor la ecrane, ministrul David susține că „la orice schimbare de revoluție industrială, cei din vechea paradigmă vor numi o catastrofă noua schimbare.”

Eu țin minte, și am mai dat exemplul acesta nu ca să vă spun că eu citeam și citesc dar țin minte că la orice schimbare de revoluție industrială, cei din vechea paradigmă văd numai catastrofe în noua schimbare și toți considerăm că ce am trăit noi și cum am fost noi este safe și sigur, și ce fac ăștia și ce se întâmplă este catastrofal”, a spus ministrul Educației.

Potrivit acestuia, cunoștințele nu mai sunt scrise pe hârtie, sunt la un click de telefon, sunt pe o tablă inteligentă.

Inteligența Artificială, testată în școli

Pe de altă parte, Ministerul Educației a anunțat, săptămâna trecută, că după o întâlnire cu conducerea Microsoft România, ministrul Educației și Cercetării, prof. univ. dr. psih. Daniel David, a decis să implementeze un proiect-pilot de utilizare a inteligenței artificiale în unități educaționale

„Inteligența Artificială este o dezvoltare tehnologică care, în sine, nu este bună sau rea, dar care poate deveni astfel, în funcție de cum o utilizăm. Pentru a o putea utiliza bine, în avantajul sistemului educațional, vom pilota un astfel de demers, iar apoi, în funcție de rezultate, vom extinde procesul”, a transmis ministrul Educației, Daniel David.

Ministerul va stabili unitatea-pilot inițială, iar Microsoft România și conducerea unității de învățământ își vor asuma implementarea proiectului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministrul Educației, după întâlnirea cu conducerea Microsoft: Expunerea copilului la ecrane între 2 și 4 ore pe zi este fundamentală pentru a nu pierde avantaje competitive. Inteligența Artificială, testată în școli”

  1. Deci omul s-a intalnit cu stapanii lui si i s-a ordonat ce are de facut. Sarmanul „psiholog si om de stiinta” nu stie sa vorbeasca bine romaneste. Oare nu are pe nimeni sa ii spuna ca safe si sigur sunt acelasi lucru. Cat despre asa-numita „revolutie industriala” de astazi, este greu sa o numim industriala, intrucat se bazeaza pe distrugerea industriei ii numele unei utopii verzi.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.